Cedric, een Middeleeuws sprookje

Cedric, een Middeleeuws sprookje.

CedricCedric is een arme boerenjongen die op het land woont met zijn moeder en zijn geiten. De geiten geven nog maar weinig melk en de kazen die Cedric van de melk maakt zijn maar klein. Cedric heeft wel een gave; muziek. Hij maakt mensen en dieren gelukkig met zijn zang en gitaarmuziek. Alleen realiseert hij zich dat niet.

Wanneer op de markt een vreemdeling Cedric's kazen koopt en niet de welgevormde kazen van zijn concurrent: Zierah, is Cedric nieuwsgierig naar deze misterieuze man. Hij volgt hem, tegen beter in, tot aan een open plek in het donkere bos.

De man blijkt een Muziekmeester te zijn. Hij hoort muziek in de kazen van Cedric. Hij denkt dat Cedric het in zich heeft om ook Muziekmeester te worden en daagt hem uit een muzikale opdracht te vervullen. Hij moet een lied maken dat zijn grootste vijand zal ontroeren. Impulsief neemt Cedric de opdracht aan. Nu zit hij er aan vast.

Zijn zoektocht naar een lied lijdt hem door het bos vol sprookjesachtige wezens; een heks, een reus, een kabouter, waternimfen, een tovenares Helpen ze hem nou op weg of werken ze hem tegen? Cedric moet oprecht blijven en verleidingen weerstaan. Zijn situatie wordt steeds lastiger en zijn moeder is erg ongerust. Zal hij zijn taak volbrengen en Muziekmeester worden?

Deze sfeervolle musical gespeeld door kinderen en/of volwassenen vraagt om een goed inlevingsgevoel, lef en enige muzikale kennis. De geschiedenis van de Middeleeuwen worden in kleding, decor en tekst belicht. Extra leuk is het als er ook muziek "live"ten gehore gebracht wordt; gitaar, fluit, accordeon, banjo en trom.   De musical bevat maar liefst 16 liedjes, maar het is goed mogelijk om liedjes weg te laten. Er zijn 16 hoofdrollen. Een gelijk aantal bijrollen.

 

Druk op het icoontje voor geluidsfragmenten.