Groep 8 Musicals

Groep 8 musicals: Geschreven voor een aantal kinderen tussen de 25 en 40.Maar inmiddels zijn er van de meeste musicals ook versies voor een kleiner aantal spelers beschikbaar.

De Mazzelmusicals zijn uniek omdat er geen beperkt aantal hoofdrollen te verdelen zijn; alle rollen zijn min of meer gelijkwaardig.

De verhalen zijn spannend, grappig, herkenbaar met een stukje fantasie.

De onderliggende gedachte is het maken van de grote stap naar de middelbare school; naar eigenheid en zelfstandigheid.

In de musicals zitten gemiddeld 14 eigentijdse liedjes in allerlei stijlen van ballad tot rock, van hiphop tot rap, hier en daar verweven met een beetje klassiek. Kinderen die een instrument bespelen zoals; gitaar, piano, fluit of viool kunnen dat "live" ten gehore brengen.

Wilt U meer informatie of een proefpakket? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuw in 2016/2017

Humor en actie! Het Wilde westen Dit verhaal is gebaseerd op de echte geschiedenis van de Zwarte heuvels van Amerika. De musical is verdeeld in 5 grote scenes: Het hier en nu, De indianen, de goudzoekers, de cowboys en revolverhelden, de spookstad en weer terug naar het hier en nu. In elke scene spelen 8 personages en een aantal bijrollen. Zo kun je de musical spelen met 15 tot 40 acteurs. De musical is geschikt voor groep 8, maar is ook goed voor de Middelbare school. Er is een Nederlandse en een Engelse versie. Er is zelfs een Nederlandse versie met een gedeelte Sioux taal.

Spanning! IPad of zeepkist? Je vraagt je af... zijn kinderen tegenwoordig nog tevreden? We hebben alles wat we nodig hebben en nog steeds willen we meer. In tijden van crisis kom je waarheid soms hard tegen. In de zoektocht naar tijden dat de mens nog tevreden was kwamen we uit op de vijftiger jaren. De oorlog was lang geleden en nieuwe gemakken dienden zich aan. Kinderen speelden veel buiten en verzonnen hun eigen speelgoed. Hoe mooi is het als de tijd van nu samen komt met de vijftiger jaren? Wat kunnen we daarvan leren? Maar liefst 30 kinderen kunnen rekenen op een min of meer gelijkwaardige rol, maar ook voor een kleinere of grotere bezetting is de musical geschikt.

Vorig jaar was Cafe latte Over een café waar gezelligheid nummer 1 is, maar kan dat nog wel tegenwoordig, nu alles aan regels gebonden is? Een musical met veel humor. Al dat getwitter;  Veel besteld en opgevoerd op vele scholen. Allemaal personages die tot de verbeelding spreken. Uit verschillende landen komen toeristen naar London om daar naar een grote gebeurtenis te komen kijken. De boodschap is verspreid via sociale media, maar niemand weet wat er te gebeuren staat.Geweldig om te spelen. Deze musical heeft veel zang en dans.

Denk ook aan Zap! Deze musical speelt zich af in een gewone huiskamer. Sep, degene waar het om draait, is alleen geïnteresseerd is computers en televisie. TV kijken is voor hem zappen van programma naar programma. Hij wil niets met zijn klasgenoten doen, want hij is bang dat hij niets kan. Als hij om middernacht nog niet naar bed is spreekt zijn geweten hem toe.Zijn geweten geeft hem een speciale afstandsbediening. Telkens als hij daarop drukt worden de tv programma's van de TV naar zijn huiskamer gezapt. Zo ontstaan hilarische taferelen van MTV, een documentaire over een pas ontdekte stam, een commercial, sport en het journaal. Sep raakt nu verstrikt in de echte wereld, of is ook dit allemaal maar computerspel?(zie verder bij Zap)

En wat dacht je van: Cedric, een middeleeuws sprookje. Dit verhaal neemt je mee naar een middeleeuwse markt waar bonte taferelen plaatsvinden. Waar eigentijdse uitdrukkingen hun oorsprong terugvinden. Deze musical zit vol passie en avontuur. Er wordt veel in gedanst en gezongen. Zowel door kinderen als volwassenen te spelen. Is het geen leuk idee dat leerkrachten een musical voor de kinderen opvoeren?(zie verder Cedric)

Inmiddels ruim bekend is All you need is love. Je raadt het misschien al; een musical waarin bijna alle populaire Beatles liedjes verwerkt zijn. En de Beatles spelen er zelf ook een rolletje in. Deze musical is in het Engels en in het Nederlands te  krijgen .