de Schoolakte

             De schoolakte             

In de klas vertelt een kind in haar/zijn spreekbeurt dat hun school vroeger een heel andere functie had; een hoofdkwartier van de Duitsers. Deze informatie geeft ineens een heel ander beeld van de school.

Wanneer de directeur meldt dat de school moet sluiten omdat de schoolakte verloren is gaan de kinderen van groep 8 op zoek. Zijn ontdekken per ongeluk achter het schoolbord een mysterieus luik. Deze leidt naar een andere tijd. De school zag er toen heel anders uit...

dertienDe tijdreis leidt de kinderen steeds naar een andere tijd; de 80'r jaren, toen er nog geen computers waren en punk helemaal in was. Naar de 60'r jaren, met hippies en de Dolle Mina's. De 40'r jaren;  de Duitse bezetting en ten slotte de 20'r jaren met het schoolonderwijs van toen. Zo ontdekken ze verrassende dingen over de school, de directeur en de leraren.

Een leerzame musical waarin het onderwijs van toen op grappige wijze vergeleken wordt met die van nu.

jeetjeEr zijn leuke rollen te verdelen zoals hippies, Dolle Mina's, punkers, kakkers, Duitsers, verzetsstrijders, leraren en een spion. Kleding speelt een belangrijke rol. Allerlei  stijlen liedjes van toen en nu geven de musical de kleur en de sfeer.