Big Secret

BIG SECRET


De musical Big Secret is een reactie op de huidige maatschappij waarin volwassenen en kinderen zich steeds meer af lijken te zetten tegen een ander geloof of andere culturen. Big Secret gaat op zoek naar het positieve dat andere culturen te bieden hebben. Het delen van al dat moois, dat geeft pas een gevoel van rijkdom en macht en zal de mensheid vebinden.

Het verhaal: Drie kinderen staan op een treinstation ergens in Nederland. Ze mogen voor het eerst zonder ouders op vakantie. Adam; een popie jongen met allerlei vooroordelen, Bas; een computernerd en Chantal; een betweterige haaiebaai. Met een Zomertour ticket op zak, laptop bij de hand en enigzins geirriteerd omdat al hun vrienden op reis zijn in het buitenland, botsen ze tegen een oud echtpaar op. Nadat het echtpaar bekomen is van de schrik vertellen ze de kinderen over  Big Secret. Zij zelf hebben een puzzelstuk in de hand, maar zijn te oud om op zoek te gaan naar de schat. Dus bieden ze de kids aan om deze zoektocht voort te zetten. De kinderen hebben wel zin in een avontuur, helemaal als ze horen dat de schat macht en rijkdom geeft. Dus ruilen ze hun tickets om en gaan ze naar Istanbul. Aldaar zou een tweede puzzelstuk liggen. Eenmaal op de Orient Express richting Turkije besluiten ze om hun ouders slechts gedeeltelijk te informeren over hun spannende avontuur.

In Istanbul ontmoeten ze een klasgenoot wiens ouders uit Turkije komen. Ze ontdekken dat Turkije veels goeds te bieden heeft  Ze bemachtigen door vriendschap en samenwerking het tweede puzzelstuk. Inmiddels hebben de Geheime Diensten uit Nederland, Rusland en Amerika ook het spoor van  Big Secret gevonden. Zij zitten de drie Nederlandse kinderen op de hielen. Daarom nemen de Turkse kinderen de reis over en houden ze contact met het drietal door middel van internet op de laptop.

Naarmate de reis om de wereld vordert, raken kinderen van overal in de wereld in de ban van  Big Secret. De schoonheid en rijkdom van landen als Rusland, China, India, Australie, Brazilie en Zuid Afrika worden opnieuw ontdekt. Steeds meer geheimen worden ontrafelt totdat de puzzel tenslotte compleet is. De ontdekking van Big Secret is verbijsterend. Iedereen deelt uiteindelijk de macht en rijkdom.

De rollen zijn zo veel mogelijk gelijkwaardig verspreid. Steeds drie of vier kinderen nemen de reis over zodat er sprake is van meer dan twintig hoofdrollen en heel interessante, vaak grappige bijrollen.

Als decor zijn uiteraard veel wisselingen gewenst maar de school kan het zich makkelijk maken door een beamer te gebruiken en een groot scherm waarop de achtergrond geprojecteerd kan worden. De beelden worden bijgeleverd.

De nieuwe liedjes; zo'n twaalf populaire of traditionele songs, zullen het publiek meenemen naar de diverse landen. Hierboven vind je een aantal muziekfragmenten.

Veel plezier met Big Secret