Zap!

                                        Zap!                                                   

ZapZap! is de nieuwste deMazzelmusical van 2009 (verkrijgbaar per januari 2009) Humor, spanning, actie en muziek zijn de ingrediënten van dit nachtelijk avontuur. Maar Zap! waarschuwt kinderen ook voor teveel computer gebruik en beeldbuisverslaving.

Zap! vertelt het verhaal van een 12 jarige jongen die alleen nog maar met (spel)computers en televisie bezig is. Zelfs uitnodigingen van zijn vrienden om samen leuke dingen te doen wijst hij af. Hij wil alleen nog maar gamen. Zeker nu hij verslaafd is aan een nieuw spel: Kinderlokker. Op televisie zapt hij langs allerlei kanalen; MTV, sport, National Geografic. Er komt verder nog een commercial voorbij, een verbouwingsprogramma en het journaal. In het journaal hoort hij dat er een verdwijning van een kind in zijn buurt heeft plaatsgevonden, maar dat doet hem niets. Die nacht spreekt zijn geweten tot hem. Door een magische afstandsbediening worden de televisieprogramma’s naar zijn eigen huiskamer gezapt. Dit zorgt voor hilarische taferelen. Sep maakt nu alles in het echt mee en raakt er steeds meer in verzeild. Maar dan blijkt dat de verdwijning van het kind met hem en zijn computer te maken heeft. Zijn eigen ouders worden nu verdacht van ontvoering…..

Zap! belooft weer een groot spektakel te worden, waarin veel kinderen hun zang en acteertalenten kunnen laten zien. De musical is verdeeld in 6 scènes. Elke scène bevat 1 tot 2 liedjes (totaal 12 liedjes) De rol van Sep is een doorlopende rol, maar verder zijn er veel leuke, grote rollen te verdelen, rechercheurs, een popband, reclameacteurs, bouwvakkers om maar wat te noemen. De rollen zijn min of meer gelijkwaardig. In totaal zijn er 26 tot 32 rollen.

Er is ook een uitgebreide versie verkrijgbaar van 30 tot 37 rollen. Daarvoor krijg je een extra scène en een extra lied. In de musical worden ook een aantal videoclips getoond die de kinderen van te voren zelf opnemen. Klik op de luidsprekers voor een paar liedfragmenten