de Horrorvallei

De Horrorvallei

HorrorvaleiHoe ziet ons milieu er uit in 2031 als we gewoon zo verder gaan? Een vraag die wetenschappers zichzelf stellen. Maar ook kinderen, want zij hebben de toekomst. Deze musical brengt een boodschap over  de toekomst die niet al te rooskleurig is. Maar we leven in het nu en er is nog van alles mogelijk om dit beeld te veranderen. Het publiek zal op het puntje van de stoel zitten en geraakt worden door de spannende, griezelige, maar ook komische taferelen die in de Horror vallei te zien zijn.

De Horror vallei is op te voeren door een groep van 20 tot 46 acteurs. In de grote groep heeft iedere acteur een rol, maar in een kleinere groep zijn dubbelrollen goed mogelijk. Accent ligt op de kleding,  het grimeren en het decor. Je kunt er met weinig middelen al iets moois van maken, maar met wat extra aandacht kun je er echt iets bijzonders van maken. (zie kleding en decor) Kinderen zullen het gevoel hebben op een filmset te staan. Als extra is het mogelijk om kinderen in twee van de liedjes op instrumenten mee te laten spelen. Op de afspeel cd vind je de liedjes voorzien van akkoorden.

Centraal in dit verhaal staat een vallei ergens in Australië. We leven in het jaar 2031 en deze vallei is geworden tot een decor van ellende. De vallei is zwaar vervuild, er ligt troep, er zijn mensen begraven en wat al niet meer. Ooit was deze in 2011 ontdekte vallei een weelde van schoonheid. Een plaats waar de natuur de baas was. Een bloementuin vol met bontgekleurde vlinders. Het werd dan ook de Vlindervallei genoemd. Er werd een kiosk gebouwd en zelfs een klooster. De grotten in de beurt werden bewoond. De toeristen kwamen in grote getale om naar dit laatste toevluchtsoord van Moeder Natuur te komen kijken. En waar mensen komen..... Zo verandert de Vlindervallei in een dumpplaats. Een vallei van verdriet en verderf. Er komt nu haast niemand meer.

In de nacht komen 3 jongens en 3 meisjes, op zoek naar avontuur, naar deze plaats der verdoemenis. Er gaan wilde verhalen in het rond; 's nachts zou het er spoken, komen de doden tot leven. Maar de kinderen zijn vastbesloten om er kattenkwaad uit te gaan halen. Ze krijgen meer dan waar ze op hoopten. De puinhoop gaat een eigen leven leiden, de motor van het autowrak begint te lopen. Er komen duistere krachten vanuit het klooster en er zit beweging in de grafkist. Zijn de kinderen sterk genoeg om deze bedreigingen te weerstaan en redding te geven aan deze door iedereen verlaten plaats?
Deze musical brengt een boodschap: We moeten nu voor het milieu zorgen en niet wachten tot het te laat is. Het publiek en de acteurs zullen daarvan doordrongen worden. Deze musical bevat veel zang en dans momenten. De verdeling is dan ook gelijkwaardig in die zin. Je kunt als acteur kiezen voor een grote tekstrol, of een zang/dans rol. Iedereen komt in de schijnwerpers te staan. Iedereen zal stralen en heel veel plezier beleven aan deze griezelige musical de Horror vallei.
klik op de icoontjes voor liedfragmenten.