't Spookslot

Het Spookslot

          

kaars

Een groep jongeren raakt tijdens een dropping verdwaald. Ze komen aan bij een luguber uitziend kasteel. Ze besluiten toch aan te kloppen. Een butler doet open en vanaf het begin krijgen ze in indruk dat ze verwacht worden; ze kunnen direct aan tafel en de hertog doet heel geheimzinnig. Hij heeft het steeds over zijn dochter, maar is zij nu levend of dood? Er verdwijnen kinderen van tafel en die komen niet terug. Is dit nou toeval of voert die hertog iets in zijn schild?

Genoeg aanleiding voor een spannend verhaal vol intriges en humor waarbij alleen gezond verstand en creatief denken tot oplossingen leidt.

Het decor bestaat uit een grote hal met daarin  schilderijen, een open haard, een spiegel en nog meer. In het midden loopt een trap naar een hoger liggende balustrade. Links staat in de eetzaal een grote tafel, rechts bevindt zich de keuken.

spookslotBijzonder aan deze musical is dat er allerlei bewegingen te zien zijn op het toneel terwijl de acteurs spelen. Voor de acteur is het goed in te studeren omdat ieder een scene speelt met tekst en daarna figurant is.

Hierboven vind je een paar muziekfragmenten.