Het Wilde Westen

 

Het Wilde Westen

 

Beleef in 5 scenes de geschiedenis van het Wilde Westen van Amerika.
Het stadje: Jonestown, ooit gesticht door Davey Jones, is hedentendage een druk themapark met achtbaan, spookhuis en live acts. Maar we gaan ook terug naar de tijd van de indianen en laten we zien hoe zij leefden.
Met de vondst van goud in De zwarte heuvels kwamen de goudzoekers; grove mannen en wilde vrouwen. Zij maakten van Jonestown een bloeiend gehucht.
Al snel volgden de cowboys, outlaws en de revolverhelden. De saloon was nu het middelpunt van de stad waar werd gedanst, poker gespeeld, duels uitgevochten en de bank beroofd. En wie denkt dat het Wilde Westen alleen voor mannen was, die heeft het mis. Ook de vrouwen lieten van zich horen: Calamity Jane en de Baker sisters, bijvoorbeeld.
Maar Jonestown raakte in verval en werd een spookstad. Spookachtige gedaantes uit vroeger tijden werden er de baas en je kon er als levende mens maar beter niet komen…

Het wilde westen
is geschreven voor basisschool groep 8 en voor het Middelbare onderwijs. Het heeft 12 nieuwe liedjes en 1 bekende: De entertainer. Van country music tot rock. Luister maar naar de liedfragmenten.
Er zijn 40 uitgeschreven rollen, 15 rollen per scene, dus is het ook in kleine bezetting op te voeren.
26 bladzijdes tekst in het Nederlands en in het Engels. De echte Sioux taal is er in verwerkt. Er zijn zelfs liedjes in Sioux taal.