Al dat getwitter

Wat leeft er onder jongeren?

Wat is spannend, humoristisch en heeft een verhaal.

Dat is de vraag die de Mazzel zichzelf elk jaar weer stelt bij het maken van de nieuwe groep 8 musical. Kijk om je heen en je ziet dat mensen steeds meer verknocht, ja bijna verslaafd, raken aan hun mobiel. Hun Blackberry, IPhone, Smartphones en nu weer de IPads.

En dan de mogelijkheden die je hebt: internet, E-mail, MSN, Facebook, Hyves en Twitter. Er zullen spoedig weer nieuwe mogelijkheden bij komen. Mooie ingrediënten voor een satirische musical. En dat is Al dat getwitter wel geworden!

 

Hartje London; Trafalgar square is de plaats waar het zich afspeelt. Deze plek is gekozen omdat er veel mensen van verschillende nationaliteiten samenkomen. Toeristen uit Nederland, Amerika, Jamaica, China. Gelukzoekers uit Griekenland, werklieden uit Schotland en natuurlijk de Engelsen zelf.

London heeft bovendien een voor iedereen herkenbaar gezicht met de Big Ben, Buckingham palace, de Engelse dubbeldekker bus en de Engelse stadswachters; Bobbies.

En last-but-not-least, de Engelse humor: schone schijn, Little Brittain Monty Python, wij Nederlanders smullen ervan.

Al dat getwitter laat de humor zien van wat wij inmiddels gewoon vinden; Mensen die om de 2 minuten hun post checken, hardop op straat praten tegen iemand die niet zichtbaar is, afhankelijk zijn van een stem op je Tom-Tom, cyberpesten en mensen via twitter volgen die je niet persoonlijk kent.

Is de mens niet te ver doorgeslagen in al deze moderne media?

De musical Al dat getwitter wil de boodschap overbrengen dat het digitale tijdperk weliswaar niet te stoppen is, maar dat de mens nog moet leren er goed mee om te gaan. Niet het apparaat, maar de mens zelf, staat centraal is het contact met andere mensen.